Leírás és Paraméterek
Az Akashi whiskyt a White Oak Distilleryben készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben - amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba - kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.
A lepárló leginkább blended whiskyket készít, de Akashi néven, 2007 óta egy 5 illetve 12 éves single maltot is kiad. Ezt a darabot először 4 évig bourbon, majd további egy évig használt spanyol brandy hordóban érlelték.
Gyártó | WHITE OAK DISTILLERY |
Palackozó | WHITE OAK DISTILLERY |
Brand | Akashi |
Italkategória | Japán Whisky |
Ürtartalom | 0,5 l |
Alkoholtartalom | 46 % |