Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
Akashi Single Malt whisky (0,5L / 46%)

Akashi Single Malt whisky (0,5L / 46%)

Cikkszám: WJM-1665

Leírás és Paraméterek

Az Akashi whiskyt a White Oak Distilleryben készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben - amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba - kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon. 

A lepárló leginkább blended whiskyket készít, de Akashi néven, 2007 óta egy 5 illetve 12 éves single maltot is kiad. Ezt a darabot először 4 évig bourbon, majd további egy évig használt spanyol brandy hordóban érlelték.

Gyártó WHITE OAK DISTILLERY
Palackozó WHITE OAK DISTILLERY
Brand Akashi
Italkategória Japán Whisky
Ürtartalom 0,5 l
Alkoholtartalom 46 %