Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Miyagikyo Discovery - peated (0,7L / 48%)

Miyagikyo Discovery - peated (0,7L / 48%)

Cikkszám: WJM-9529

Leírás és Paraméterek

2021-ben a Nikka mindkét lepárlójából, a Yoichiból és a Miyagikyoból is piacra dobott egy-egy single malt whiskyt, 20 000 palackos limitált mennyiségben, Discovery néven, egy új sorozat két első tagjaként. Amikor a Yoichi és a Miyagikyo whiskyjéről beszélünk, általában azt várjuk, hogy az előbbi nehezebb és gazdagabb lesz, tőzegfüst-rétegekkel, az utóbbi pedig virágosabb, gyümölcsös és virágos árnyalatokkal. Az izgalmas új Discovery sorozathoz azonban úgy tűnik, a Nikka megfordította a kapcsolót.

A két új kiadás közül a Miyagikyo tőzegelt malátából készült és a hátsó címke szerint „kellemes meglepetést kínál, amely felborítja a Miyagikyo előzetes virágos és gyümölcsös képét”. Ehelyett gazdag ízekből áll, amelyek az azonnal felismerhető tőzegfüsttel ötvözve olyan whiskyt hoznak létre, amely teljesen újszerű a lepárlótól.

A Discovery sorozat célja, hogy megmutassák a Nikka cég whiskygyártásának mélységeit, amelyet az évek során fejlesztettek ki, és hogy képesek a kor whiskyirányzatainak megfelelően fejlődni, rajongóiknak újabb meglepetéseket okozni.

A két eltérő karakterű single maltot a Nikka keverőmesterei hosszas kóstolgatás után véglegesítették. Emiko Kaji, a Nikka whisky nemzetközi üzletfejlesztési menedzsere elmondta: „Izgalmas folyamat – mint a kincsvadászat – kipróbálni a különféle whiskytételeket a hatalmas készletünkből, és közösen létrehozni az előre kitalált koncepciót leginkább megtestesítő karaktert.”

Gyártó NIKKA
Palackozó NIKKA
Brand Miyagikio
Italkategória Japán Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 48 %