Leírás és Paraméterek
A minimum 12 éves italokból megalkotott rumot belülről kiégetett, amerikai tölgyfából készített, használt bourbonhordókban érlelik tökéletesre. Ebben a folyamatban a hordómesternek igen nagy szerep jut, hisz ő határozza meg, hogy az érlelés meddig tartson és hogy mely hordókat keverjék egymással a kívánt minőségű rum megalkotásához.
A Trinidad szigetén található Angostura lepárló története egészen 1820-as évekig nyúlik vissza. Egy német orvos, Johann Gottlieb Benjamin Siegert, Simon Bolivar tábori sebésze olyan keserűlikőrt (illetve, akkor még gyógyszert) alkotott meg, amely segített a katonák étvágyát és emésztését rendben tartani. Mindez még Venezuelában történt egy Angostura nevű városban (mai neve: Ciudad Bolívar), innen tehát a név. Később a likőr gyártására alakult céget átköltöztették Trinidadra, ahol az I. világháborút követően kezdtek el egyre inkább a rumgyártásra koncentrálni. Ma már a márka a leghíresebb rum- és bittergyártók közé tartozik a világon.
Gyártó | ANCOSTURA CO. |
Palackozó | ANGOSTURA CO. |
Érlelési idő | 12 |
Brand | Angostura |
Italkategória | Rum |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 40 % |