Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Belépés Regisztráció
Kategóriák
Angostura 1824 12 éves rum (0,7L / 40%)

Angostura 1824 12 éves rum (0,7L / 40%)

Cikkszám: RUM-0524

Leírás és Paraméterek

A minimum 12 éves italokból megalkotott rumot belülről kiégetett, amerikai tölgyfából készített, használt bourbonhordókban érlelik tökéletesre. Ebben a folyamatban a hordómesternek igen nagy szerep jut, hisz ő határozza meg, hogy az érlelés meddig tartson és hogy mely hordókat keverjék egymással a kívánt minőségű rum megalkotásához. 

A Trinidad szigetén található Angostura lepárló története egészen 1820-as évekig nyúlik vissza. Egy német orvos, Johann Gottlieb Benjamin Siegert, Simon Bolivar tábori sebésze olyan keserűlikőrt (illetve, akkor még gyógyszert) alkotott meg, amely segített a katonák étvágyát és emésztését rendben tartani. Mindez még Venezuelában történt egy Angostura nevű városban (mai neve: Ciudad Bolívar), innen tehát a név. Később a likőr gyártására alakult céget átköltöztették Trinidadra, ahol az I. világháborút követően kezdtek el egyre inkább a rumgyártásra koncentrálni. Ma már a márka a leghíresebb rum- és bittergyártók közé tartozik a világon.

Gyártó ANCOSTURA CO.
Palackozó ANGOSTURA CO.
Érlelési idő 12
Brand Angostura
Italkategória Rum
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 40 %
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.