Leírás és Paraméterek
Texas állam ezidáig nem éppen a whiskey lepárlóiról volt híres. Manapság, az amerikai whiskey-boom korában ott is egyre több kisebb-nagyobb lepárló nyílik, jelenleg négy ismertebb főzde létezik. Ezek közül eddig a legnagyobb sikereket a Balcones Distillery érte el. A Balcones Distilleryt 2008-ban alapította Chip Tate, aki egyáltalán nem a szesziparból érkezett, hanem filozófiát és teológiát hallgatott. Chip Tate elhivatottsága és elkötelezettsége a whiskygyártás iránt megingathatatlan volt. Az eredmények szépen jöttek, a díjak hullottak, azonban a további terjeszkedéshez pénz kellett - rengeteg pénz. Ezért Tate újabb befektetők bevonása mellett döntött, de folyamatos makacssága - és a befektetők járatlansága a szesziparban - ahhoz vezetett, hogy többrétű pereskedés, részesedéselosztás után Chip Tate végül elhagyta a saját maga által alapított lepárlót, amit ma a későbi befektető, Greg Allen és csapata irányít. Esetük a kockázati tőke és a független lepárlók szerencsétlen kimenetelű találkozásának példájaként keringett az elmúlt években a whiskyvilágban. A Balcones Distillery 2016-ban új lokációra költözött Wacoban, egy korábbi raktárépületbe. Új, három emelet magas lepárlóüstje Skóciából, a Forsythstól érkezett. Kapacitásuk ezzel megtöbbszöröződött, de újabb üstök beszerzését tervezik, amivel egyenesen kilencszeresére tudják növelni a termelés volumenét. A Balcones head distillere és a lepárló vezetője jelenleg Jared Himstedt, a Balcones elnöke pedig Keith Bellinger. A Balcones eddig 11 rangos díjat söpört be, legutóbb a 2016-os World Whiskes Awardson a True Blue 100 lett a legjobb kukoricawhisky. Single maltjuk a tradicionális módszerekkel készül, de az újvilág ízléséhez van igazítva.
Gyártó | BALCONES |
Palackozó | BALCONES |
Brand | Balcones |
Italkategória | Amerikai Whiskey |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 53 % |