Leírás és Paraméterek
A Smoky Ten felföldi tőzeggel füstölt malátaárpából készül. Ez a fában gazdag skót-felföldi tőzeg kifejezetten édes és füstös jegyekkel ruházza fel a Benriach whiskyt. A bourbon hordókban, égetett új tölgyfahordókban és jamaikai rumhordókban lezajló három hordós érlelés hatására a napérlelte gyümölcsök, az aromás füstös édesség és a pirított tölgyfafűszerek rétegeivel gazdagodik a whisky. A Smoky Ten ideális belépőital azoknak a felfedező fogyasztóknak, akik szívesen kipróbálnának egy, a hagyományos Islay malátákhoz képest merőben más stílusú, tőzeges whiskyt.
A korai 70-es években a Benriach szakítva az akkori konvenciókkal, visszatért a 19. századi, tőzeges stílushoz, azaz, hogy erősen tőzegelt árpamalátát használnak a whisky készítéséhez. A Benriach Smoky Ten mondhatni a Curiositast váltja a megújult alapsorban, azonban érlelése teljesen más: bourbonhordó, jamaikai rumoshordó és kiégetett szűz tölgyfahordó az érlelés módja, majd ezeket házasítják.
A whisky tőzegelt és nem tőzegelt párlatokból áll össze.
Gyártó | BENRIACH |
Palackozó | BROWN-FORMAN |
Érlelési idő | 10 |
Brand | BenRiach |
Italkategória | Skót Single Malt Whisky |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 46 % |