Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Chateau Breuil VSOP calvados (0,7L / 40%)

Chateau Breuil VSOP calvados (0,7L / 40%)

Cikkszám: CAL-0130

Leírás és Paraméterek

Amikor az almabor eléri a megfelelő ízvilágot, kezdődhet a desztilláció a Pays d’Auge calvados területen fekvő Chateau du Breuil birtokon. A lepárlás folyamata a tél elején kezdődik és egészen a következő év június 30-ig tart. Egy liter 100%-os calvados párlat elkészítéséhez mintegy 27 kg almát használnak fel. Calvados AOC-val szemben, a Pays d’Auge AOC szabályzata előírja, hogy csak a Pays d’Auge területén termett almából erjesztett ciderből (almaborból) készülhet és csak kétszeres lepárlással. A helyi talajon termett alma minősége és az alkohol legnyersebb részeinek elpárolgása a lepárlás során az a két tényező, melyek lágyabbá teszik a calvadost. A Chateau du Breuil ház kizárólag AOC Pays d’Auge calvadost készít.

A pincékben a calvados egyedül csak tölgyfa hordóban érlelődik. Nagy gondot fordítanak a hordók kiválasztására, mert mind a méret, mind a típus, mind a hordó kora nagy befolyással van az érlelési folyamatra. A fa, a levegő és az alkohol között lejátszódó folyamatok eredményeként születik meg a calvados, melynek jellegzetes sima íze és bukéja van. Minden calvados különböző, minden pincemester féltve őrzi saját titkát. A Chateau du Breuil kifinomult és tökéletes ízeiben fontos szerepe van az érlelési időnek, de a siker igazi titka sokkal inkább a házasítás, melyet a pincemesterek  alkotnak.

A legalább négyéves tölgyfahordós érlelés lágyságot és kiegyensúlyozott borostyán színt ad a Château du Breuil Calvados V.S.O.P.-nak. Az  "Appellation Pays d'Auge Contrôlée" Calvados minden gyümölcsös eleganciája megjelenik  benne.

 

Gyártó N.A.
Palackozó N.A.
Érlelési idő 4
Brand Chateau Breuil
Italkategória Calvados
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 40 %