Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Del Maguey Tobala mezcal (0,7L / 45%)

Del Maguey Tobala mezcal (0,7L / 45%)

Cikkszám: TEQ-2918

Leírás és Paraméterek

A Mezcal szó az indián őslakosok Metl avagy Mexcalmetl szavából származik, a navatl nyelvben ugyanis ezt használták az agavé növényre. Mexikó Oaxaca államában ma már általában a Maguey kifejezés elterjedt az agavéra. Ezen a területen a zapoték indiánok megőrizték a hagyományos készítési eljárásokat, egészen kis mennyiségben, faluról-falura más stílusban gyártják a saját, jól bevált mezcaljukat. Az ital hihetetlen gazdagsága és változatossága az itteni táj és nép sokféleségét tükrözi vissza: a magasabban fekvő, szűk völgyekből származó mezcal simább, gyengédebb, szárazabb, aromásabb, a széles, alacsonyabban futó völgyek itala pedig, teltebb, komplexebb, gyümölcsösebb, fűszeresebb. A Del Maguey ezt a sokoldalúságot, egy-egy falu mezcal stílusát hívatott bemutatni (Single Village Mezcal).

A Tobala maguey, az agavé növények egy különleges fajtája, amely a magasabban fekvő kanyonokban honos, az elterjedt kék agavénél rövidebb, de szélesebb levelekkel rendelkezik. Ezt az mezcalt ebből a vadon termő fajtából készítették, egészen kis mennyiségben. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a minőséget, bármilyen italról is legyen szó. Ebben a darabban valóban megtalálható az italkészítés szenvedélye, nagyon komplex és kifinomult.