Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Bozal Ensamble mezcal (0,7L /47%)

Bozal Ensamble mezcal (0,7L /47%)

Cikkszám: TEQ-13325

Leírás és Paraméterek

    A Bozal Mezcal Ensamble egy kivételes mexikói kézműves mezcal, amely három agávéfajta – Espadín, Barril és Mexicano – harmonikus keverékéből született. Az Espadín agávé, a Blue Weber agávé genetikai őse, földes aromákat és gazdag füstösséget kölcsönöz az italnak. A vadon termő Barril citrusos és virágos jegyekkel gazdagítja az ízvilágot, míg a szintén vad Mexicano agávé herbás, földes karaktert és hosszú, meleg lecsengést biztosít.

    A Bozal Ensamble hagyományos, kézműves módszerekkel készül: az agávékat földalatti kemencékben sütik, tahona kőkerékkel zúzzák, majd nyílt levegőn erjesztik, végül rézüstökben desztillálják . Ez a folyamat biztosítja az ital autentikus, gazdag ízvilágát.

    Bozal Mezcal – A mexikói kézműves hagyományok esszenciája

    A Bozal Mezcal a tradicionális mexikói mezcalkészítés legjavát képviseli, ötvözve az ősi technikákat a modern minőségbiztosítással. A “bozal” szó spanyolul “vad” vagy “megzabolázhatatlan” jelentéssel bír, ami tökéletesen tükrözi a márka filozófiáját: a természetes, vadon termő agávék felhasználását és az autentikus, kézműves előállítási folyamatot.

    Hagyományos eljárás, természetes alapanyagok

    A Bozal Mezcal kizárólag Oaxaca, Guerrero és Durango államokból származó agávéból készül, amelyeket a mexikói mesterek generációkon átívelő tapasztalattal dolgoznak fel. A betakarított agávékat földbe ásott gödrökben, vulkanikus kövekkel fedett tűzhelyen sütik meg, így nyerve el a mezcal jellegzetes füstös aromáját. Az erjesztés természetes módon, vadélesztővel történik, majd réz üstökben vagy agyag edényekben történő desztillációval érik el a végső, prémium minőséget.

    A különleges agávék világa

    A Bozal Mezcal egyik legnagyobb erőssége, hogy nemcsak a klasszikus Espadín agávéból készül, hanem különleges vad agávéfajtákat is felhasználnak, mint például a Tobalá, Cuishe és Barril. Ezek a ritka agávék intenzívebb, összetettebb ízvilágot biztosítanak, amely mélyebb rétegeket és ásványos, fűszeres, virágos jegyeket hoz az italba.

    Bozal – A prémium mezcalok új generációja

    A Bozal Mezcal a mezcalkedvelők és a prémium szeszes italok szerelmesei számára készült. Egyedi ízprofiljai és különleges eljárásai miatt tökéletes választás azoknak, akik szeretnék felfedezni a mexikói kultúra legősibb italkészítési hagyományait. Legyen szó tiszta fogyasztásról vagy kifinomult koktélokról, a Bozal minden kortyban egy autentikus, mély és gazdag élményt nyújt.

    Gyártó N.A.
    Palackozó N.A.
    Brand Bozal
    Italkategória Mezcal
    Ürtartalom 0,7 l
    Alkoholtartalom 47 %