Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Del Maguey Vida mezcal DRS (0,7L / 42%)

Del Maguey Vida mezcal DRS (0,7L / 42%)

Cikkszám: TEQ-2017

Leírás és Paraméterek

A Vida a Del Maguey mezcal sor belépő tétele, amelyet úgy alkottak meg 2010-ben, hogy nagyon jól használható legyen a mezcal alapú koktélokhoz. Hagyományos módon, kisüzemi módszerekkel, fatüzelésű üstökben, kétszeres lepárlással készül. A Vida tehát tökéletes választás a bártenderek számára, gazdagsága, könnyedsége és simasága folytán.

"The fruit-forward, easy sipping Del Maguey VIDA is an approachable introduction to the spirit" - Wall Street Journal

"Beautifully crafted and wonderfully complex,it's hard not to fall for the Mezcal Vida. Highly Recommended". - Drink Spirits.com

A Mezcal szó az indián őslakosok Metl avagy Mexcalmetl szavából származik, a navatl nyelvben ugyanis ezt használták az agavé növényre. Mexikó Oaxaca államában ma már általában a Maguey kifejezés elterjedt az agavéra. Ezen a területen a zapoték indiánok megőrizték a hagyományos készítési eljárásokat, egészen kis mennyiségben, faluról-falura más stílusban gyártják a saját, jól bevált mezcaljukat. Az ital hihetetlen gazdagsága és változatossága az itteni táj és nép sokféleségét tükrözi vissza: a magasabban fekvő, szűk völgyekből származó mezcal simább, gyengédebb, szárazabb, aromásabb, a széles, alacsonyabban futó völgyek itala pedig, teltebb, komplexebb, gyümölcsösebb, fűszeresebb. A Del Maguey ezt a sokoldalúságot, egy-egy falu mezcal stílusát hívatott bemutatni (Single Village Mezcal).

Település: San Luis Del Rio

Termelő: Paciano Cruz Nolasco

Állam: Oaxaca (ejtsd: o-há-ká)

Régió: Valles Centrales

Agavé: Espadin

Agavé fajta: Angustofolia Haw

Agavé növény termesztésének ideje: 6-8 év

Tengerszint feletti magasság: 900 méter

Sütési idő: 3-8 nap

Fa típusa: Mezquite, Quebrachi, Huamuchil

Őrlés típusa: Malomkő, ló

Érjesztő kád nagysága: 1400 L

Erjesztési idő: 6-8 nap

Vízforrás: Forrásvíz

Lepárló: Rézüst

Üst mérete: 350 L

Lepárlásonkénti mezcal mennyiség: 70-90 L

Gyártó PACIANO CRUZ NOLASCO
Palackozó DEL MAGUEY
Brand Del Maguey
Italkategória Mezcal
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 42 %