Leírás és Paraméterek
Az Eddu whiskyt kizárólag hajdinából készítik (a neve is breton nyelven hajdinát jelent), ezáltal minden más whiskytől eltérő stílussal bír. Az Eddu lekerekedett, könnyű karakterében felfedezhetjük a virágos, gyümölcsös, fűszeres és diós jegyeket is. Lepárlása - csakúgy, mint a konyak esetében - Charentais-rézüstökben történik (kétszer). Az érleléshez használt konyakos-, illetve Brocéliande erdejéből származó hordókat szereznek be. El lehet tehát mondani, hogy az Eddu a whiskykészítés során ötvözi a skót és francia hagyományokat.
A 2011-ben lepárolt, az LMDW által a Version Française sorozat számára kiválasztott ex-konyakoshordó tökéletesen testesíti meg az évszázados konyakszakértelem és a breton terroir erős személyiségének keresztezését.
Gyártó | DISTILLERIE DES MENHIRS |
Palackozó | LA MAISON DU WHISKY |
Brand | Eddu |
Italkategória | Egyéb whisky |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 48 % |