Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Ferrand Ambré cognac DRS (0,7L / 40%)

Ferrand Ambré cognac DRS (0,7L / 40%)

Cikkszám: COG-9456

Leírás és Paraméterek

Ennek a Ferrand konyaknak a megalkotásakor Alexendre Gabriel keverőmester kifejezetten a ritka és kevésbé ismert szőlőfajtákra összpontosított. Legizgalmasabb összetevője a különleges „Colombard” szőlő, ami virágos (írisz és liliom) és gyümölcsös (alma, körte, barack, aszalt szilva) aromákat is hordoz. Ez adja a borostyán névre keresztelt konyak fő jellegzetességeit.

Egyedülálló íztulajdonságai tökéletesek a Sidecar koktélhoz.

A Pierre Ferrand konyakokat teljes mértékben a Cognac régió legjobb termőterületéről, Grand Champagne-ról származó szőlőből készítik. Azon belül is az Angeac-Champagne területet részesítik előnyben, amelyet a hozzáértők "arany-háromszögként" is neveznek, annyira különleges terroir jellemzi. Az itteni dombos-lankás talaj nagyon magas mésztartalma biztosítja a szőlő magas minőségét és savtartalmát, ami elengedhetetlen a jó minőségű konyak megalkotásához. A lepárlás hagyományos módon kisméretű rézüstökben történik. A desztillációhoz a finom borseprőt is felhasználják, amely által kiválóan tudják koncentrálni a bor aromáit, kivételesen gyümölcsös párlatot nyerve. Az összegyűjtött eau de vie-t kisméretű tölgyfahordókban érlelik 7 különböző adottságú pincében (szárazabb, nedvesebb), Logis d'Angeac-ban. A hordók eltérő mértékben vannak belülről kiégetve, így kerülve el a túlzott kesernyés ízt, amit a tölgyfa tanninjai kölcsönözhetnének a párlatnak.