Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
G Triple A grappa (0,5L / 45%)

G Triple A grappa (0,5L / 45%)

Cikkszám: GRA-3960

Leírás és Paraméterek

A grappa készítésének Olaszországban régi hagyománya van. Észak-Itália kolostorainak szerzetesei már a 12-13. században pároltak le szőlőtörkölyt gyógyászati célra. A grappa alapanyaga tehát a szőlő préselése után megmaradó rész (törköly), elsősorban a héj, a mag és némi must. A tökéletes párlat készítéséhez szükség van friss, lágy törkölyre, ami nincs nagyon kipréselve. Ezt azonnal a lepárló üzembe szállítják. Itt állandó ellenőrzés mellett erjesztik és desztillálják.

Az előállítók szerint a minőséget az alapanyag, a lepárlókészülék és a párlatot készítő keze munkája, szaktudása, gyakorlata és hozzáállása egyaránt meghatározza. A grappa elsősorban annak köszönheti jó hírét, hogy mind az alapanyag - szőlőfajták - kiválasztása, mind a cefre feldolgozása és lepárlása a legnagyobb körültekintéssel történik.

A Grappa.G Luca Gargano (Veliér borkereskedés) ötletéből született, aki szeretett volna egy grappát is beemelni a "Triple A" névre keresztelt mozgalomba (Artists, Artisans and Agriculturalists). A törkölyt piemonti és lombardiai termelőktől szerezték be (főként vörösborszőlőkből). Lepárlás után évekig pihentették, így frissessége mellett harmonikus, kiegyensúlyozott italt sikerült lepalackozni végül.

Gyártó N.A.
Palackozó VÉLIER
Brand G Grappa
Italkategória Grappa
Ürtartalom 0,5 l
Alkoholtartalom 45 %

Kapcsolódó termékek