Leírás és Paraméterek
A grappa készítésének Olaszországban régi hagyománya van. Észak-Itália kolostorainak szerzetesei már a 12-13. században pároltak le szőlőtörkölyt gyógyászati célra. A grappa alapanyaga tehát a szőlő préselése után megmaradó rész (törköly), elsősorban a héj, a mag és némi must. A tökéletes párlat készítéséhez szükség van friss, lágy törkölyre, ami nincs nagyon kipréselve. Ezt azonnal a lepárló üzembe szállítják. Itt állandó ellenőrzés mellett erjesztik és desztillálják.
Az előállítók szerint a minőséget az alapanyag, a lepárlókészülék és a párlatot készítő keze munkája, szaktudása, gyakorlata és hozzáállása egyaránt meghatározza. A grappa elsősorban annak köszönheti jó hírét, hogy mind az alapanyag - szőlőfajták - kiválasztása, mind a cefre feldolgozása és lepárlása a legnagyobb körültekintéssel történik.
A Grappa.G Luca Gargano (Veliér borkereskedés) ötletéből született, aki szeretett volna egy grappát is beemelni a "Triple A" névre keresztelt mozgalomba (Artists, Artisans and Agriculturalists). A törkölyt piemonti és lombardiai termelőktől szerezték be (főként vörösborszőlőkből). Lepárlás után évekig pihentették, így frissessége mellett harmonikus, kiegyensúlyozott italt sikerült lepalackozni végül.
Gyártó | N.A. |
Palackozó | VÉLIER |
Brand | G Grappa |
Italkategória | Grappa |
Ürtartalom | 0,5 l |
Alkoholtartalom | 45 % |