Leírás és Paraméterek
A JM Goldot minimum 1 évig érlelik belülről újra kiégetett, használt bourbonhordóban.
Az alapító Jean Marie Martin nevének kezdőbetűiről elnevezett lepárló Martinique szigetén, a francia nyelvű Karib-térségben található. Az üzem saját ültetvényéről szerzi be a cukornádat: a híres vulkán, Mount Pelée lábánál elterülő Habitation Bellevue különleges mikroklímával és természetesen vulkanikus talajjal rendelkezik, ezáltal itt nagyon jó lehetőség van a kiváló minőségű cukornád termesztésére. Ebből a gazdag, lédús alapanyagból készül közvetlenül a J.M Gold, ami egy rhum agricole, vagyis frissen préselt cukornádléből erjesztik és párolják. Az itteni rumra szigorú szabályozás van érvényben (A.O.C -Appellation d'origine contrôlée), amely érinti a növény variánsokat, a szüret, lepárlás, érlelés idejét, technikáját, így a J.M Gold kimagasló minőségében biztosak lehetünk. Színét teljesen természetes módon, újra kiégetett bourbon hordókban nyeri el 12 hónap alatt, majd palackozás előtt fokozatosan csökkentik vissza 50 fokra. Aromáiban a cukornád gazdagsága közvetlenül tapasztalható, amelyhez csodás viszkozitás, olajos sűrűség párosul.