Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
JM XO rum DRS (0,7L / 45%)

JM XO rum DRS (0,7L / 45%)

Cikkszám: RUM-2241

Leírás és Paraméterek

XO - tehát legalább 6 éves rumokból van házasítva, amelyeket belülről újra kiégetett bourbonhordókban érlelnek.

Az alapító, Jean Marie Martin nevének kezdőbetűiről elnevezett lepárló 1845 óta készít rumot Martinique szigetének északi csücskében. A nagy presztízsű lepárlóüzem - a szigeten egyedüliként - saját termesztésű cukornádat használ a rum gyártásához. A frissen facsart cukornádléből (Rhum agricole), a legmagasabb minőségi követelmények betartásával (Appellation d’Origine Controlée - A.O.C) készülő ital semmilyen hozzáadott összetevőt (karamell, egyéb édesítők) nem tartalmaz. Épp ezért színét kizárólag a hordó fájától kapja, íze pedig fűszeresebb, szárazabb, mint a Karib-térség más (jellemzően a francia nyelvterületen kívüli), nagyüzemben gyártott rumjai. Az AOC szerinti további előírás, hogy a cukornád növénynek kizárólag 12 fajtáját használhatják fel, az aratásnak január és augusztus között kell megtörténnie, a frissesség megőrzése érdekében pedig az aratást követő 24 órán belül ki kell facsarni a levet a növényből (A JM-nél ez egy órán belül megtörténik!).  A lepárlási és érlelési metódusok is szigorúbb szabályok alá esnek, így például a desztillálás után kapott párlat 70 fokos, ezáltal több íz- és illatanyag marad vissza. A fehér rumokat fokozatosan, több hónap alatt hígítják le 40 fokra (55, 50, majd 40%), az érlelésre szánt rumokat pedig 60%-osan zárják a hordóba, és minimum 3 évig érlelik.

A párás, meleg klímának köszönhetően az érés jóval intenzívebb (nagyjából 3-szor gyorsabb, mint Franciaországban), ezért évente a hordóban tárolt ital 10%-a párolog el, az alkoholfok pedig 1 tömegszázalékkal csökken minden évben.

Gyártó RHUM JM
Palackozó SPIRIDOM
Érlelési idő 6
Brand JM
Italkategória Rum
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 45 %