Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Loch Lomond 30 éves (0,7L / 47%)

Loch Lomond 30 éves (0,7L / 47%)

Cikkszám: WSM-7003

Leírás és Paraméterek

A Loch Lomond 30 éves single maltja csak olyan párlatokat tartalmaz, amelyek a lepárló különleges, hibrid lepárlóberendezésén készültek. A whisky amerikai tölgyhordókban érlelődött, majd 50%-át first fill Oloroso sherryhordókban finiselték, hogy aztán a hordókat újra házasítsák egymással és természetes hordóerősségen palackozzák.

Skócia egyik legszebb tava, a Loch Lomond, az országba látogató turisták egyik kedvenc úti célja. A Lomond tó partján működik 1814 óta az azonos nevű lepárló. A Loch Lomond jelenleg más lepárlókat is sajátjának tudó Bulloch-család érdekeltségébe tartozik, és mára Skócia egyik legnagyobb kapacitású szeszfőzdéjévé nőtte ki magát. A Loch Lomond Single Highland Malt kiváló példája a családi hagyományokra építő, klasszikus whiskyknek. Hagyományos réz lepárlóüstök, gondosan válogatott tölgyfahordók és türelmes érlelés a Lomond tó partján álló raktárak döngölt földes tárolóiban.

A lepárló különlegessége, hogy egyazon lepárlóban készül maláta- és gabonawhisky is, amiket a saját márkás blendjeikhez használnak. Ezenfelül ráadásul háromféle lepárlóberendezésen készül a párlat: hagyományos hagyma alakú lepárlóüstben, tornyos lepárlóban és az egyedi, úgynevezett Lomond lepárlóberendezésen, amit úgy kell elképzelni, mint a hagyományos lepárlóüst és a tornyos lepárló hibridje.

Gyártó LOCH LOMOND DISTILLERY
Palackozó LOCH LOMOND DISTILLERY
Érlelési idő 30
Brand Loch Lomond
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 47 %