Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
Miyagikyo 10 éves whisky (0,7L / 45%)

Miyagikyo 10 éves whisky (0,7L / 45%)

Cikkszám: WJM-1109

Leírás és Paraméterek

Taketsuru Masataka, aki egy sake lepárló tulajdonosának fiaként Skóciában tanulmányozta a whiskygyártás módszereit, volt a mára világhírűvé vált japán whiskyipar megteremtője. Japán első üzemét, a Yamazakit is ő alapította, igaz akkor még a SUNTORY konglomerátum égisze alatt, de később a NIKKA cég alapító tulajdonosaként további két lepárlót is létrehozott japán északi részén. Ezek közül a második volt a Sendai városában, két folyó találkozásánál 1969-ben felépített ’SENDAI’ lepárló. A Sendai lepárlóban gabona whiskyt is gyártanak a NIKKA blendjei számára. Az itt készülő ’single malt’-okat a MIYAGIKYO márkanév alatt palackozzák. A Miyagikyo nagyon közel áll a Skót lowland-i whiskyk ízvilágához: rendkívül lágy, könnyed, tiszta és édesen gyümölcsös, ezáltal rendkívül könnyen fogyasztható Japán malátawhisky.

Gyártó NIKKA
Palackozó NIKKA
Érlelési idő 10
Brand Miyagikio
Italkategória Japán Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 45 %