Leírás és Paraméterek
A Cream Sherry elnevezés ne tévesszen meg senkit, nem krémlikőrről van szó. A cream úgynevezett blended, azaz kevert sherryk közé tartozik, édes típusú és általában Oloroso és Pedro Ximenez házasítása.
Készítésekor a Palomino Fino szőlőt kézzel szüretelik, és kis ládákba gyűjtik, hogy elkerüljék a fürtök károsodását. Ezután óvatosan préselik, mielőtt 24 Celsius-fokon szabályozott hőmérsékleten erjesztik. Miután elérte a 11-12%-os alkoholtartalmat, likőrrel 19%-os abv-re dúsítják. Erősítése után a sherryt 500 literes amerikai tölgyfahordókba töltik, ahol hagyományos solera rendszeren keresztül érlelődik. Az El Puerto de Santa Mariaban található pincészet különleges mikroklímája lenyűgöző karaktert varázsol ennek a sherrynek, köszönhetően a lassú, oxidatív öregedésnek.
Az Osborne prémium sherrykre jellemző módon, ízében összhangban vannak a Palomino Fino szőlő ízjegyei a Pedro Ximénez mazsolás jegyeivel és a tölgyfahordós érlelés hatásaival. Sima ízek, nagyon hosszú lecsengéssel. Tökéletes aperitif bor kacsasonkával, libamájjal vagy olajbogyóval tálalva.
Az Osborne borászat 1772-ben Cádizban (az Ibériai-félsziget legdélebbi részén) történt megalapítása óta, hét generáción keresztül ugyanazon család kezében maradt. Jelenleg az egyik legismertebb sherrykészítő Spanyolországban és a nemzetközi piacokon.
Gyártó | BODEGAS OSBORNE |
Palackozó | BODEGAS OSBORNE |
Brand | Osborne |
Italkategória | Sherry |
Ürtartalom | 0,75 l |
Alkoholtartalom | 19 % |