Leírás és Paraméterek
A 100%-ban Palomino Fino szőlőfajtából készülő sherry készítésekor a szőlőt ládákban szállítják a pincészetbe, hogy elkerüljék a sérüléseket, mielőtt a présbe érnének. Kíméletes préselése után a mustot 12 órán keresztül ülepítik és ellenőrzött 25 Celsius-fokos hőmérsékleten erjesztik. A hagyományos solera és criaderas rendszerben érlelődik amerikai tölgyfahordóban.
A Unión Española de Catadores társaság által 2014-ben „Bacchus de Oro” díjjal, azaz aranyéremmel kitüntetett sherry.
Az Osborne borászat 1772-ben Cádizban (az Ibériai-félsziget legdélebbi részén) történt megalapítása óta, hét generáción keresztül ugyanazon család kezében maradt. Jelenleg az egyik legismertebb sherrykészítő Spanyolországban és a nemzetközi piacokon.
Gyártó | BODEGAS OSBORNE |
Palackozó | BODEGAS OSBORNE |
Brand | Osborne |
Italkategória | Sherry |
Ürtartalom | 0,75 l |
Alkoholtartalom | 15 % |