Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Pulteney 2011 11 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)

Pulteney 2011 11 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)

Cikkszám: WSM-11102

Leírás és Paraméterek

Ezt a single maltot 2011-ben Pulteney-ben desztillálták le, majd a következő 11 évben első töltésű bourbonhordókba töltötték (konkrétan a Maker's Marktól vásárolt hordókba). 2023-ban a Càrn Mòr palackozta le a Strictly Limited sorozat részeként, összesen 1182 palackot.

Az Old Pulteney alapsor kiadásokhoz képest magasabb az alkoholfoka, emiatt is izgalmas tétel.

Az Old Pulteney a skót szárazföld egyik legészakibb lepárlója. A főzde a Wick folyó torkolatánál, az azonos nevű városka tengerparti kikötőjében működik. A friss, tengeri széljárta tárolóházakban érlelődő whiskyt, a legjobb highlandi maltok között emlegetik. A Pulteney igazán akkor robbant be a köztudatba, amikor a 21 éves verziót 2012-ben Jim Murray az év whiskyjének választotta Whisky Bibliájában. Azóta az idősebb verziói extrém módon keresettek.

Most egy független palackozónak köszönhetően kóstolhatjuk meg 11 évig érlelt verzióját. Az italt kiadó Morrison Scotch Whisky Distillers (korábban Morrison & Mackay) cég öt generációnyi tapasztalata, szenvedélye és a családi tulajdon fenttartása a garancia arra, hogy érdekes palackozások szülessenek. Skócia egyik legrégebbi whisky-családja, amely nemcsak whiskyvel foglalkozik, hanem likőröket is készít.

Gyártó OLD PULTENEY
Palackozó MORRISON SW DISTILLERS
Érlelési idő 11
Brand Cárn Mór
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 47,5 %