Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Craigellachie 2010 12 éves Guyana rum finish Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)

Craigellachie 2010 12 éves Guyana rum finish Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)

Cikkszám: WSM-11104

Leírás és Paraméterek

Az 1891-ben alapított lepárló kivételesen jó elhelyezkedéssel rendelkezik, ugyanis Speyside szívében, a híres Spey és Fiddich folyók összefolyásánál fekszik. A Dewar's alapanyagául szolgáló whisky első hivatalos palackozása 2004-ben jelent meg a tulajdonos, Bacardi kiadásában.

Bár a lepárló folyamatosan dolgozik, termelésének csupán töredéke kerül single maltként forgalomba, így első sorban hasonló független palackozók kiadásaként találkozhatunk vele.

Most is egy független palackozónak köszönhetően kóstolhatjuk meg 12 évig érlelt verzióját. Az érlelés először ex-bourbonhordóban zajlott, majd rövid utóérlelésre átkerült a whisky egy Guyanaból származó rumoshordóba. 2023-ban palackozta le a Càrn Mòr független palackozó, Strictly Limited kollekciójához.

Az italt kiadó Morrison Scotch Whisky Distillers (korábban Morrison & Mackay) cég öt generációnyi tapasztalata, szenvedélye és a családi tulajdon fenttartása a garancia arra, hogy érdekes palackozások szülessenek. Skócia egyik legrégebbi whisky-családja, amely nemcsak whiskyvel foglalkozik, hanem likőröket is készít. 

Gyártó CRAIGELLACHIE
Palackozó MORRISON SW DISTILLERS
Érlelési idő 12
Brand Cárn Mór
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 47,5 %