Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Tamnavulin 2009 13 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)

Tamnavulin 2009 13 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)

Cikkszám: WSM-11099

Leírás és Paraméterek

A Tamnavulin whisky single maltként nem kap nagy figyelmet, jóval nagyobb mennyiségben kerül olyan blended whiskykbe, mint a Whyte & Mackay vagy a Crawford’s. Most egy független palackozónak köszönhetően kóstolhatjuk meg 13 évig érlelt verzióját.

A Tamnavulin közvetlenül a Livet folyó egyik mellékága, a Allt-a-Choire mellett helyezkedik el. Az 1966-ban induló lepárlót 1978-tól 1988-ig a modern idők skót whiskyiparának egyik legfurcsább tulajdonosi köre üzemeltette. A Hawker Siddeley Group egy repülőgépmérnökökből álló társaság volt, amely több legendás harci gépet is tervezett, ezzel segítve a Brit Légierőt például a II. világháború idején. A lepárló 1993-tól a Whyte & Mackay nevével fémjelzett vállalatcsoport érdekeltségébe került, amely azonban az 1995-ös bezárást követően csak 2007-ben indította újra a termelést.

Az italt kiadó Morrison Scotch Whisky Distillers (korábban Morrison & Mackay) cég öt generációnyi tapasztalata, szenvedélye és a családi tulajdon fenttartása a garancia arra, hogy érdekes palackozások szülessenek. Skócia egyik legrégebbi whisky-családja, amely nemcsak whiskyvel foglalkozik, hanem likőröket is készít.

Gyártó TAMNAVULIN
Palackozó MORRISON SW DISTILLERS
Érlelési idő 13
Brand Cárn Mór
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 47,5 %