Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Teeling Single Pot Still Wonders Of Wood - Chinkapin Oak (0,7L / 50%)

Teeling Single Pot Still Wonders Of Wood - Chinkapin Oak (0,7L / 50%)

Cikkszám: WIR-10124

Leírás és Paraméterek

A Wonders of Wood sorozat első kiadása, amelyet 50% malátázott árpából és 50% malátázatlan árpából készítenek. Háromszoros lepárlása kizárólag hagyományos réz lepárlóüstben zajlik, majd szűz Chinkapin amerikai fehér tölgyfahordókban érlelik. 50%-os abv-vel palackozzák, hidegszűrés nélkül.

A Teeling Whiskey-nél hisznek az ír whiskey evolúciójának előmozdításában, a nem szokványos és egyedi palackozások létrehozásával. A Wonders of Wood sorozat is ennek az innovatív küldetésnek a része, törekvés arra, hogy feszegessék az ízek határait egyedi hordófafajták használatával.

A Wonders of Wood sorozat eladásaiból befolyt összeg egy részét ír őshonos fafajták ültetésére fogják fordítani Írország Wicklow területén, A Tree Council of Ireland egyesülettel együttműködve.

Ezt a palackozást a Teeling Whiskey Company adja ki, akik saját lepárló építésébe kezdtek 2014-ben. Ezzel 125 év után az első újonnan megnyíló lepárló lett Dublinban, ezzel élesztve újjá a nagy múltú dublini whiskey-főzést. A Teeling név nem újdonság az ír whiskey-iparban, hisz a család 1782 óta főzött whiskey-t. Nevükhöz fűződnek a Tyrconnel, Kilbeggan, Connemara, Greenore márkák is. 2015-ben pedig a legfiatalabb Teeling generáció, Jack és Stephen, a márka újjáélesztése után megnyitotta saját főzdéjét is.

 

Gyártó TEELING
Palackozó TEELING
Brand Teeling
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 50 %