Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Templeton Rye Stout Cask Finish (0,7L / 46%)

Templeton Rye Stout Cask Finish (0,7L / 46%)

Cikkszám: WBO-10888

Leírás és Paraméterek

A rozswhiskey-ket készítő amerikai Templeton lepárló 2019 óta minden évben megjelentet egy különleges hordós utóérlelésű kiadást, limitált mennyiségben. A sorozat célja, hogy bemutassa a whiskypiacon kissé elhanyagolt rozs sokoldalúságát.

Ehhez, a sorozat negyedik kiadásaként megjelenő verzióhoz először legalább hat évig kiégetett első töltésű amerikai tölgyfahordóban érlelt whiskey-ket házasítottak, majd ezután a keveréket a legfinomabb Stout típusú söröshordókba helyezték át további kilenc hónapra.

A ’Templeton Rye’ elnevezés az amerikai szesztilalom idejéből származik, amikor is Iowa állam Templeton nevű apró település gazdái jövedelem-kiegészítésül rozswhiskey-t kezdtek el készíteni. Ez a whiskey a tilalom idején igen népszerűvé vált, annyira, hogy állítólag Al Capone kedvenc itala is ez volt. A 60-as években hivatalosan is bejegyezték a ’Templeton Rye Whiskey’ nevet, az elmúlt időkben a jogutódok pedig szeszfőzésbe kezdtek egy régi recept alapján. Napjainkban több amerikai államban is igen keresett – elsősorban magas minősége miatt.

Gyártó TEMPLETON
Palackozó TEMPLETON
Brand Templeton Rye
Italkategória Amerikai Whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %