Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Tin Shed 3 éves batch 1 That Boutique-y (0,5L / 48%)

Tin Shed 3 éves batch 1 That Boutique-y (0,5L / 48%)

Cikkszám: WOM-9060

Leírás és Paraméterek

Ezt a whiskyt eredetileg két kisméretű ex-Tawny Port hordóban érlelték, mielőtt egy ex-Pinot Gris hordóba helyezték volna, amit igen ritkán használnak a whisky érlelésénél. Mivel a lepárló az Adelaide-i szőlőültetvények közelében található, könnyen megtehetik, hogy ilyen szokatlan hordótípusokkal kísérletezzenek.

2013-ban kezdtek whiskyt gyártani helyi árpából. Füstös kiadásaiknál az árpa füstöléséhez a Mallee fa (az eukaliptusz egyik fajtája, ami Adelaide közelében őshonos) hatalmas gyökereit használják. A lepárlás ausztrál gyártmányú réz lepárlóüstökben zajlik, elektromos fűtéssel. Mivel ezek alacsonyak és kövérek, magas réz-párlat kontaktust, olajos párlatot eredményeznek.

Az ital az Atom Brands cég That Boutique-y Whisky Company márkacsaládjának tagja. A cég szakemberei 2021-ben egy teljes sorozatot szentelnek az ismert és eddig ismeretlen ausztrál lepárlók italainak. A projektet Felix Dear vezeti, és Australia Series MMXXI néven fut. A nyolc tételből álló sorozat minden darabja - a Starward kivételével - kis családi lepárlókból származnak, amelyek éves termelési kapacitása mindössze 2000 és 40 000 liter között mozog.

Gyártó TIN SHED DISTILLING CO.
Palackozó THAT BOUTIQUE-Y WHISKY COMPANY
Érlelési idő 3
Brand Tin Shed
Italkategória Egyéb whisky
Ürtartalom 0,5 l
Alkoholtartalom 48 %