Leírás és Paraméterek
Ezt a whiskyt 36 hordó tartalmából keverték ki, majd a keveréket együtt érlelték egymás után kétféle hordóban: először Martinique szigetéről származó rumoshordóban, majd korábban Franciaországban IPA sörök érlelésére használt hordókban.
A Togouchi márkanév alatt a japán Sakurao lepárlóban készült whiskyket kóstolhatjuk. Az érlelés meglepő módon egy üzemen kívüli, 361 méter hosszú vasúti alagútban történik az Osorakan hegy belsejében. Itt a klíma ugyanis ideális az érleléshez, hisz a levegő egész évben 14 Celsius-fok körül van, a páratartalom pedig konstans 80%. A gyártó, Chugoku Jozo, egyébként 1918 óta készít gyümölcslikőröket, sake-et, shochut, és az 1990-es években kezdtek bele a whisky importba, érlelésbe és keverésbe.
Gyártó | SAKURAO DISTILLERY |
Palackozó | CHUGOKU JOZO |
Brand | Togouchi |
Italkategória | Japán Whisky |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 40 % |