Leírás és Paraméterek
Akito Ueda, a lepárló keverőmestrere maga ajánlja nekünk a Tokinoka Blacknek ezt az új verzióját, amely 50% malátawhisky és 50% gabona whisky keverékéből származik és 3 különböző hordóban érlelődött: bourbon, új tölgyfahordó és sherry. A három különböző hordótípus tartalmát házasítás után még együtt is pihetetik, méghozzá 6 hónapon át Oloroso sherryhordókban, ami gömbölyűbbé és fűszeresebbé teszi a Tokinoka puha és vaníliás ízjegyeit.
A japán whiskyt nemcsak a Suntory és a Nikka jelenti, bizonyíték erre a White Oak Distillery, amely ugyan a kevésbé ismert, de feltörekvő lepárlók közé tartozik a távol-keleti országban. A White Oak lepárló Akashi városában működik (Hyogo prefektúra), és ez a főzde volt az első, amely 1919-ben engedélyt kapott whiskylepárlásra. Az 1888-ban, eredetileg sake és sochu előállításra épített üzem végül is csak később (a Yamazaki és a Yoichi után) kezdett el ténylegesen whiskyt főzni. Eleinte csak blended whiskyt adtak ki, kizárólag a japán piacra, később aztán single maltokat is készítettek, és egyre nyitottabbak lettek a külföldi piacok felé is.
Gyártó | WHITE OAK DISTILLERY |
Palackozó | WHITE OAK DISTILLERY |
Brand | Tokinoka |
Italkategória | Japán Whisky |
Ürtartalom | 0,5 l |
Alkoholtartalom | 50 % |