Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Williamson (Laphroaig) 2013 9 éves Hogshead Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)

Williamson (Laphroaig) 2013 9 éves Hogshead Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)

Cikkszám: WSM-11101

Leírás és Paraméterek

A Laphroaig lepárlót nem kell bemutatni a magyar whiskyrajongók körében sem, hisz az egyik legnagyobb számban eladott Islay-maltnak számít. Bessie Williamson a 20. században meghatározó egyéniség volt a Laphroaig történetében. Amikor Ian Hunter, a lepárló vezetője stroke-ot kapott, Williamson vette át a stafétát és lett később a lepárló új vezetője és nagy alakja. Munkásságának emlékére jelennek meg Williamson single maltok.

Most nem egy lepárlói saját, hanem egy független palackozásról van szó: Morrison Scotch Whisky Distillers független palackozó vásárolt fel, majd adott ki 2021. augusztus 2-án egy hordónyit a 2013-ban lepárolt whiskyből. 8 év bourbonhordós érlelés után, 1588 palackos limitált mennyiségben, a sorozatban állandó 47,5%-os abv-vel, nem hűtve szűrt kiadásként került piacra.

Az italt kiadó Morrison Scotch Whisky Distillers (korábban Morrison & Mackay) cég öt generációnyi tapasztalata, szenvedélye és a családi tulajdon fenttartása a garancia arra, hogy érdekes palackozások szülessenek. Skócia egyik legrégebbi whisky-családja, amely nemcsak whiskyvel foglalkozik, hanem likőröket is készít.

Gyártó LAPHROAIG
Palackozó MORRISON SW DISTILLERS
Érlelési idő 9
Brand Cárn Mór
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 47,5 %