Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Wolfburn Langskip whisky (0,7L / 58%)

Wolfburn Langskip whisky (0,7L / 58%)

Cikkszám: WSM-5309

Leírás és Paraméterek

A Wolfburn Distillery a skót szárazföld (vagyis Skócia a szigetek nélkül) legészakibb városában, Thursóban kezdte meg működését 2012-ben. Persze a lepárló nem a semmiből jelent meg, helyén 1821-től már működött a Wolfburn-főzde, amely a vízforrásául szolgáló patakról kapta a nevét. Mindenesetre az 1870-es évekre e helyen megszűnt a szeszlepárlás, egészen addig, amíg néhányan úgy nem gondolták, hogy a "Farkas-forrás" vize még mindig kiválóan alkalmas whiskykészítésre. Az erjesztőkádak a bezárt Caperdonich-ból származnak, kapacitása az Islay-szigeti Kilchomanéval vetekszik, mindössze 125 ezer liter évente (pont annyi, amennyi a régi feljegyzésekben szerepel a termelési adatoknál), a tényleges termelés pedig Robert Burns születésnapján, január 25-én kezdődött, 2013-ban.

A Langskip kizárólag elsőtöltésű bourbonhordóban érlelődött, ráadásul hordóerős is - édes, kiegyensúlyozott whisky, hordóerőssége ellenére meglepően lágy. Gazdag és komplex, a Wolfburn single malt legjavát képviseli.