Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
Asahi Shuzo Dassai sake DRS (0,72L)

Asahi Shuzo Dassai sake DRS (0,72L)

Cikkszám: SAK-6491

Leírás és Paraméterek

A DASSAI név jelentése kettős: egyrészt utal egy, a Yamaguchi prefektúrában régen jellemző jelenségre: az akkor még számtalan folyóban élő vidra a sok általuk kifogott halat gyakran szétterítette a partokon, úgy, mintha egy fesztiválon bemutatnák őket. Ezzel utal a cég régi helyi származására és a helyi hagyományok tiszteletére - saját tevékenységükben is.

Másrészt körülbelül egy évszázaddal ezelőtt élt egy Masaoka Shiki nevű híres haiku költő, aki DASSAI-nak hívta magát, mivel hajlandó volt az olvasmányát az egész szobája padlójára szétszórni, ugyanúgy, ahogy a vidrák szétszórták halaikat. Masaoka az ő idejében forradalmat hozott a japán irodalomban. Ezt a forradalmi újításra való nyitottságot is szimbolizálja a névválasztás.

E kettősséget italaik karakterében is felfedezhetjük.

A szaké a japánok nemzeti itala, amely rizs erjesztésével készül. Bár sokszor rizsbornak hívják, az előállítási folyamat alapján inkább a sörökhöz hasonlít. A szőlőben ugyanis természetes módon van jelen a cukor, amelyet erjesztéssel tudnak alkohollá alakítani. A szaké, illetve a sör (és minden gabonából nyert ital) készítésekor először a keményítőt kell átalakítani cukorrá, és aztán azt alkohollá. Amíg viszont ez a folyamat a sör (és a whisky) esetében két elkülönített lépésben történik (ti. cefrézés és erjesztés), addig a szaké esetében ez egyetlen folyamat részeként megy végbe.

Gyártó ASAHI SHURO
Palackozó ASAHI SHUZO
Brand ASAHI
Italkategória Sake
Ürtartalom 0,72 l
Alkoholtartalom 15 %