Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
Masumi Sparkling Origami sake (0,75L / 11%)

Masumi Sparkling Origami sake (0,75L / 11%)

Cikkszám: SAK-11167

Leírás és Paraméterek

A „pétillant naturel” (röviden „pet-nat”) típusú borokhoz hasonlóan ezt a "pet-nat" szakét is palackban erjesztik, és szűretlenül, "seprőn" palackozzák. Így kettős érzékszervi hatást kínál: a ropogós buborékokat és a borszerű savakat ötvözi a szaké krémes és zamatos gazdagságával.

„Pet-nat”-ot már a XVII. században is készítették, így újdonságnak nem nevezhető, de a természetes borok divatba jöttével megint felfedezték a borászok, illetve pezsgőházak. A pét-nat az úgynevezett méthode ancestral, vagyis ősi, eljárással készül, ami azt jelenti, hogy a bort még az erjedés vége előtt palackozzák, így a folyadékban maradt cukor az üvegben alakul át alkohollá és szén-dioxiddá, vagyis megjelennek a palackban a buborékok. A lezárás után már nem nyúlnak hozzá többet, a borra van bízva, hogy hogyan változik. A pét-natban jellemzően benne hagyják a seprőt, így opálos látványt, valamint egy izgalmas, a megszokottól eltérő textúrát és aromavilágot létrehozva. Ez az eljárás bár igen egyszerű, ugyanakkor nagyon kockázatos is, hiszen nincs lehetőség belenyúlni a folyamatba.

A szaké a japánok nemzeti itala. Készítéséhez három alapanyag szükséges: víz, rizs és kodzsi. A szaké 80%-át víz teszi ki, ezért elengedhetetlenül fontos a minél tisztább, jó minőségű víz. A kodzsi egy penészgomba, amely beindítja az erjedést. Természetesen a rizsnek van a legnagyobb hatása a végtermékre. Minősége és fényezésének foka dönti el a szaké fajtáját és ízét. A fényezés során a rizs külső részét távolítják el, ez ugyanis zsírokat és fehérjéket tartalmaz, amelyek rontanák az ital minőségét. A szakét különböző kategóriákba sorolják, attól függően, hogy a rizsszem mérete mekkora marad az eredetihez képest a fényezés után. A leggyengébb minőségű szaké esetében ez több mint 70%, a szuper-prémium ital készítésekor viszont az eredeti rizsméret kevesebb, mint 50%-a marad meg.

Készítésekor a három alapanyagot jól átgyúrják, egy hónapig kádban erjesztik, amely által 11%-os alkoholtartalmú ital jön létre, a motó. Ehhez az alapanyagok egy újabb adagját adják, és még egy hétig erjesztik, majd egy hét pihentetés és szűrés után palackozzák. Vannak hordóban érlelt

szakék is, melyeket, ha megfelelő időben palackozzák le, akkor simává, lágyabbá és gazdagabbá válnak.

Gyártó N.A.
Palackozó N.A.
Brand Masumi
Italkategória Sake
Ürtartalom 0,75 l
Alkoholtartalom 11 %