Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Isle of Raasay Single Malt ajándékcsomag 2 pohárral (0,7L / 46%)

Isle of Raasay Single Malt ajándékcsomag 2 pohárral (0,7L / 46%)

Cikkszám: WSM-11385

Leírás és Paraméterek

A fiatal lepárló alap single malt kiadásának elkészítéséhez egy tőzeges és egy tőzegmentes párlatot három-három különböző hordótípusban érlelnek: újratöltött rozswhiskey-hordóban, friss Chinkapin tölgyfahordóban és újratöltött bordeaux-i vörösboroshordóban. Az így kapott hat hordó tartalmát keverik össze saját receptjük szerint, hogy egy valódi eleganciával, összetettséggel és karakteres mélységgel rendelkező ital szülessen. Végül a birtok saját kútjának vízével (Tobar na Ba Bàine) hígítják fel 46%-os abv-re.

A varázslatos Raasay-sziget Skócia nyugati partjainál, a Belső-Hebridákon található, egy rövid, 25 perces kompút választja el Skye szigetétől (ahol a sokak által ismert Talisker lepárló sokáig egyeduralkodóként üzemelt). Gazdag történelemmel és lenyűgöző kilátásokkal rendelkező sziget, ahol egészen 2015-ig érintetlenül állt a XIX. században épült „Borodale House” néven ismert épületegyüttes. Abban az évben Bill Dobbie és Alasdair Day - akik 2013-ban találkoztak először és kezdtek álmodozni egy közös lepárlóról - megvásárolták a birtokot és hamarosan egy modern lepárlót – és látogatóközpontot hoztak létre saját elképzeléseik mentén.

Legfontosabb irányelvük, hogy a lepárló minden csepp szeszes italt közvetlenül a szigeten állítson elő, helyben érleljen és palackozzon, helyi munkaerőt alkalmazva. Ezzel arra törekszenek, hogy maximalizálják a sziget befolyását a végső italra, vérbeli helyi termék legyen. Dave Broom utánozhatatlan whiskyírót idézve a szeszfőzdénk megnyitójáról: „We are not just making alcohol, we are making spirit.”

Napjainkban a lepárló már 25 főnek biztosít munkalehetőséget helyben, szorosan együttműködve más helyi vállalkozásokkal, beágyazódva ezzel a sziget szoros közösségébe.

 

Gyártó ISLE OF RAASAY DISTILLERY
Palackozó ISLE OF RAASAY DISTILLERY
Brand Isle of Raasay
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %