Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
JM Epices Creoles rum DRS (0,7L / 46%)

JM Epices Creoles rum DRS (0,7L / 46%)

Cikkszám: RUM-8486

Leírás és Paraméterek

A fűszeres ízvilágú Épices Créoles a JM lepárló aromatriójának harmadik tagja, amely kiválóan egészíti ki a rendkívül gyümölcsös Jardin Fruité és a füstös-ásványos Fumée Volcanique kiadást. Intenzív ízét annak köszönheti, hogy legalább három évig érlelődött a lepárló által korábban már használt, majd erősen újrakiégetett hordókban. A fahéj, a szerecsendió, a gyömbér és a vanília bors és erőspaprika aromájával folytatódik a kóstolás közben, amit folyamatosan kísér a hordó pörkölésének köszönhető lágy füstösség.

Az alapító Jean Marie Martin nevének kezdőbetűiről elnevezett lepárló Martinique szigetén, a francia nyelvű Karib-térségben található. Az üzem saját ültetvényéről szerzi be a cukornádat: a híres vulkán, Mount Pelée lábánál elterülő Habitation Bellevue különleges mikroklímával és természetesen vulkanikus talajjal rendelkezik, ezáltal itt nagyon jó lehetőség van a kiváló minőségű cukornád termesztésére. Ebből a gazdag, lédús alapanyagból készül közvetlenül a J.M rumja, ami egy rhum agricole, vagyis frissen préselt cukornádléből erjesztik és párolják, ellentétben a máshol elterjedt melasz alapú (cukorgyártás mellékterméke) rum készítéssel. Az itteni rumra szigorú szabályozás van érvényben (A.O.C -Appellation d'origine contrôlée), amely érinti a növény variánsokat, a szüret, lepárlás, érlelés idejét, technikáját, így a J.M kimagasló minőségében biztosak lehetünk.

A cukornádat egy teljes évig termesztik, tavasszal szüretelik, majd (nem tévedés) egy órán belül kipréselik belőle a cukros nádlét. Természetes módon erjesztik 36-48 órát, amely után kb. 5%-os cukornádbor születik, és amelyet aztán lepárolnak. A friss párlat kb. 70%-os alkoholtartalmú, ezt acélkádakban pihentetik legalább 3 hónapig, majd az érlelésre szánt darabokat belülről újra kiégetett bourbon hordókba zárják. Itt a levegővel érintkezve és a trópusi klíma hatására intenzív érési folyamaton megy keresztül, így nyeri el gyönyörű színét és kerek, gazdag aromáit.

Gyártó RHUM JM
Palackozó SPIRIDOM
Brand JM
Italkategória Rum
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %