Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Mars Komagatake Yakushima Aging 2020 (0,7L / 53%)

Mars Komagatake Yakushima Aging 2020 (0,7L / 53%)

Cikkszám: WJM-7367

Leírás és Paraméterek

Japán legmagasabban fekvő lepárlója, a Shinshu fiatal lepárlómesterének kezei közül sorra jelennek meg az izgalmasabbnál izgalmasabb limitált kiadások: évjáratos single maltok, különböző hordós utóérlelések és (más japán lepárlókkal összefogva) blended maltok is. 2016-ban pedig megnyitott a Hombo Shuzo cég második lepárlója, a Tsunuki is. Mindezidáig (2020 őszéig) azonban csak a Shinshu lepárló tudott single malt whiskyket piacra dobni, a Tsunukit is a Shinshu lepárló párlatainak érlelésére használták elsősorban - de persze közben nagy erőkkel dolgoztak a lepárló "aktivizálásán" is. Négy év aktív munka után 2020 októberében végre megjelent a Tsunuki lepárló első single malt whiskyje, a Tsunuki The First!

A két lepárló mellet van még a cégnek egy raktára, Japán déli részén, Yakushima szigetén. Itt az éghajlat már erősen trópusi, 75%-os páratartalommal, ami egyedülálló hatással bír a whiskyk érlelési folyamataira - nem csak gyorsítja azt, de rendkívül ízgazdaggá teszi az italokat. E mellet a tenger közelségének köszönhetően a hordók megtelnek sós-moszatos tengeri jegyekkel is. (Yakushima szigete egyébként az UNESCO Világörökség része 1993 óta.)

A MARS Komagatake Yakushima Aging 2020 a hűvösebb klímájú és magasabban fekvő Shinshu lepárlóban készült, de a trópusi klímájú Yakushima szigeten érlelődött. Izgalmas kalandot ígér a hőmérsékleti viszonyok játéka: vajon hogyan hatnak Japán különféle éghajlati hatásai a whiskyre. 2020-as hordóerősségű kiadás.

Gyártó SHINSHU
Palackozó SHINSHU
Brand Mars
Italkategória Japán Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 53 %