Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Koval Rye Single Barrel Maple Syrup Cask Finish (0,5L / 50%)

Koval Rye Single Barrel Maple Syrup Cask Finish (0,5L / 50%)

Cikkszám: WBO-11394

Leírás és Paraméterek

Dr. Robert Birnecker és Dr. Sonat Birnecker által 2008-ban alapított lepárló elsőként nyílt meg Chicagoban az 1800-as évek után. A névnek yiddish nyelvben van egy olyan jelentése, amit úttörőként értelmezhetünk. Ez Sonat nagyapjára utalhat, aki becsvágyból az USA-ba utazott, felhagyva addigi életét. A név utalhat viszont Robert nagyapjára is akár, akinek családneve németül kovácsot jelent, s nem mellesleg, tőle tanulta Robert a lepárlás művészetét.

 A feleség-férj csapat a kisüzemi lepárlók egyfajta képviselőiként is jelen vannak az iparban, hiszen a Kothe Distilling Technologies cég segítségével a világ számos pontján felállított lepárlóüzemek felállításában is részt vettek. A Koval fő jellegzetesége a „grain-to-bottle” mentalitás, ami azt jelenti, hogy az alapanyag felhasználástól kezdve a palackozásig minden egyes folyamatot kontrol alatt tartanak, s a kis részletekre is odafigyelnek. A gabonájukat csakis organikus középnyugati farmokról szerzik be, támogatva ezzel a helyi gazdaságot és a fenntartható mezőgazdaságot. Minden felhasznált alapanyag ellenőrzötten GMO mentes. Minden párlatot a saját üzemükben készítenek el, nem vásárolnak előre elkészített párlatokat, mintákat. Vizüket a Michigan-tóból szerzik, ami egy természetes széntisztítási metóduson megy keresztül. Az egyedileg nekik készített lepárlóberendezést a Kothe Distilling-nek köszönhetik, amely speciális „buboréksapkával” rendelkezik, ezáltal nagyobb felületet biztosítva a párlatnak, hogy több aromát és ízt tudjanak előcsalni belőle. Egyszer használnak fel egy hordót, amit a Barrel Mill készít amerikai tölgyből.

 Ezt a terméküket olyan hordóban utóérlelték, amiben előtte juharszirupot tároltak, így gazdagítva tovább az alap Koval Rye kiadásukat. 100% rozs, egyedi hordós kiadás, melynek eredménye egy fűszeres, fahéjas, melengető ital, ami önmagában fogyasztva is teljes élvezetet tud nyújtani, de érdekes csavart adhat egy Manhattan-nak vagy Boulivardier-nek.

szín: borostyánkő

illat: ánizs, koriander, kakukkfű, flambírozott narancs, cseresznye, borókabogyó

íz: cseresznye, karamellizát fahéjas alma mogyoróval, kóladió

lecsengés: hosszú, krémes, chai teás melengető hatás

hordó: juharszirupos

Gyártó KOVAL
Palackozó KOVAL
Brand Koval
Italkategória Amerikai Whiskey
Ürtartalom 0,5 l
Alkoholtartalom 50 %